پرداخت عیدی به معلمان در اعیاد پیش‌رو صحت دارد؟ هشدار نسبت به وزش باد شدید و رگبار در تهران/ پیش‌بینی کاهش دما تا ۱۱ درجه مینو محرز: بیماری مرس خطرناک‌تر از کرونا است و میزان مرگ آن بیش از ۶۰ درصد است آغاز فعالیت سامانه بارشی و کاهش دمای هوا در برخی استان‌ها جزئیات فعالیت مراکز معاینه فنی شهر تهران در ۱۴ و ۱۵ خرداد جاده چالوس از ساعت ۱۰ یکطرفه می‌شود ۲۰۰ هکتار از جنگل‌های گلستان طعمه آتش شد بازداشت اعضای باند قاچاق ۲۱ هزار گوشی تلفن همراه در بوشهر اعلام محدودیت‌های ترافیکی محور‌های پرتردد کشور از ۱۳ تا ۱۷ خرداد سخنگوی شهرداری تهران: قطع درختان چیتگر و سرخه‌حصار به دلیل آفت‌زدایی و تنش‌های آبی در سال‌های گذشته است کاهش محسوس دمای تهران از چهارشنبه تشدید بارش در ۵ استان/ احتمال وقوع سیل ابتلای مادر به سرخجه می‌تواند سبب سقط جنین شود شهادت مأمور انتظامی در خوزستان سخنگوی وزارت آموزش و پرورش: سوالات امتحان نهایی قابل لو رفتن نیست/ اگر کسی مدرکی دارد، برای بررسی ارائه کند

محسنی‌اژه‌ای:تصمیم‌گیری‌ها پشت در‌های بسته صورت نمی‌گیرد

محسنی‌اژه‌ای:تصمیم‌گیری‌ها پشت در‌های بسته صورت نمی‌گیرد رئیس قوه قضائیه گفت: بهره برداری های خاص و مقطعی از مردم کار ناپسندی است و اگر مردم احساس کنند ظاهرسازی می کنیم و حرف های خوب را برای رسیدن به اهداف و اغراض سیاسی بیان می کنیم سخن ما را نمی پذیرند.
تاریخ انتشار: ۰۹:۵۶ - ۲۸ تير ۱۴۰۰ - 2021 July 19
کد خبر: ۹۵۸۸۲

به گزارش راهبرد معاصر؛ حجت‌الاسلام محسنی‌اژه‌ای در نخستین نشست هم‌اندیشی با نخبگان که به مدیران رسانه‌ای کشور اختصاص داشت با تأکید بر فهم درست از حق و اجرای آن و همچنین استقامت در راه حق، نقش رسانه در تحقق عدالت، هموار کردن مسیر عدالت و ارتقاء بخشی به آگاهی مردم به حقوق خودشان و جامعه را بسیار مهم دانست.

 

رئیس قوه قضاییه افزود: رسانه می تواند به مردم آگاهی دهد تا حقوق خود و راه استیفای حق را به خوبی بشناسد، تا هم به آنها تعدی نشود و هم آن که بدانند اگر تعدی کنند، چه عواقبی دارد.آگاهی انسان از لوازم ضروری اجرای عدالت است. نقش رسانه در مطالبه‌گری و پاسخگو کردن همه آحاد جامعه اعم از مسئول و غیر مسئول و همه افراد و نهادهایی که وظیفه اجتماعی دارند، حائز اهمیت است.

 

محسنی‌اژه‌ای با بیان اینکه در این شرایط به شدت نیاز به فهم مشترک در موضوعات مختلف داریم گفت: اگر بین رسانه و دستگاه‌های مختلف مانند قوه قضاییه، دولت و مجلس فهم مشترکی نسبت به مسائل و موضوعات وجود داشته باشد، هر کسی به درستی می‌تواند نقش خود را ایفا کند.

 

رئیس دستگاه قضا برای نمونه به موضوع ترک فعل اشاره کرد و گفت: بعضی ترک فعل‌هایی داریم که موجب ضمان است اما بر اساس قانون جرم نیست ولی برخی ترک فعل ها هم ضمان آور و هم جرم است و در قانون برای آن مجازات تعیین شده و برخی هم در حد یک تخلف اداری و انتظامی است که درباره اینها باید به یک فهم مشترک برسیم.

 

محسنی اژه‌ای همچنین با اشاره به موضوع رسانه آزاد و آزادی رسانه گفت: نقد در قانون مطبوعات تعریف شده اما برخی موارد که مطرح می شود مصداق تخریب و حتی توهین است که باید با یک مرزبندی دقیق و شفاف، حساب آنها را از نقد سازنده جدا کنیم.

 

رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه اعتماد مردم و سرمایه اجتماعی برای هر حکومت و دستگاهی مهم است، اظهار داشت: اعتماد مردم مهم ترین پشتوانه برای نظام ما به عنوان یک نظام مردمی است و اگر اعتماد مردم را نداشته باشیم در بسیاری از کارها موفق نخواهیم شد. بدون تردید یکی از الزامات افزایش اعتماد مردم صداقت و به حساب آوردن مردم و بهره مندی از ظرفیت های آنهاست.

 

رئیس دستگاه قضا با بیان اینکه از دوران جوانی و بیش از 50 سال است که اعتقاد دارم توده مردم مسائل را به خوبی متوجه می شوند و درک می کنند و اگر صادقانه واقعیت ها را با مردم در میان بگذاریم اعتماد آنها را جلب می‌کنیم، گفت: بهره برداری های خاص و مقطعی از مردم کار ناپسندی است و اگر مردم احساس کنند ظاهرسازی می کنیم و حرف های خوب را برای رسیدن به اهداف و اغراض سیاسی بیان می کنیم سخن ما را نمی پذیرند.

 

رئیس قوه قضاییه ادامه داد: باید نکات مثبت و نقاط قوت را با هم دید و به نقاط ضعف و ناکارآمدی ها هم توجه داشت و آنها را مصلحانه نقد کرد تا بتوانیم در مسیر موفقیت حرکت کنیم.

 

وی با استقبال از همکاری و هم اندیشی با اصحاب رسانه گفت: باید با کمک همدیگر مسائل و آسیب ها را احصا و راه حل آنها را بررسی کنیم و به هر میزان بتوانیم فاصله در فهم مشترک درباره مشکلات را کاهش دهیم تا بهتر بتوانیم مسائل را حل کنیم. لازم است سازوکاری برای استفاده از ظرفیت‌ها و ایده‌های یکدیگر ایجاد کنیم که این سازوکار باید با کمک خود اصحاب رسانه طراحی شود.

 

محسنی اژه‌ای با اشاره‌ به تماس با نخبگان از سوی دفتر رییس قوه قضاییه و اخذ نظرات ، پیشنهادات و انتقادات از سوی طیف ها و سلایق مختلف فکری بلافاصله پس از انتصاب به ریاست دستگاه قضا گفت: اگر چه فرصت مطالعه همه نظرات دریافت شده نبود، بخش عمده نظرات را که به‌صورت تلفنی یا مکتوب فرستاده شده مطالعه کردم و به همکارانم گفتم که اینها را برای بررسی بیشتر و عمیق‌تر دسته‌بندی و اولویت‌بندی کنند.

 

رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: این نظرات باید با نگاهی مبتنی بر واقعیت ها بررسی شود و برای آنها راهکار پیدا کنیم و اگر بخواهیم برای آنها در اتاق های دربسته تصمیم گیری و دستورالعمل صادر کنیم اثری نخواهد داشت و این اتفاق هم نمی افتد حتما در این خصوص با ارائه دهندگان ایده و نظرات همفکری میکنیم. باید با مشورت و مفاهمه با فردی که مساله ای طرح کرده راهکار درست را انتخاب کرد و برای این موضوع باید زمان مناسبی اختصاص داد.

 

رئیس قوه قضاییه شاخص ارزیابی عملکرد دستگاه قضا و سنجش موفقیت‌هایش در تغییر و تحول را شرع، قانون و ابلاغیه مقام معظم رهبری به رئیس دستگاه قضا عنوان کرد و گفت که با ملاک های سلیقه ای نمی توان ارزیابی دقیقی از موفقیت یک دستگاه داشت و هر قضاوتی بشود نادرست است.

 

محسنی اژه‌ای همچنین گفت: ممکن است بعضی وقت ها خود ما یا فعالان رسانه به قانون یا دستورالعملی نقد داشته باشند و آن قانون و دستورالعمل نیازمند اصلاح هم باشد اما اگر ملاک مشخصی نداشته باشیم نمی توانیم ارزیابی کنیم که به وظیفه مان درست عمل کرده ایم یا نه و باید قانون را مبنای عمل خود قرار دهیم.

 

محسنی اژه‌ای در پایان سخنان خود تشکیل «شورای حل اختلاف رسانه ها» با حضور افراد آشنا به مسائل رسانه و مسائل حقوقی و مصالح کشور را تدبیری خوب برای رسیدگی به برخی دعاوی علیه رسانه ها دانست و تأکید کرد در صورت نیاز و برای تسریع و تسهیل رسیدگی ها می توان این شورا را با تشکیل شعب دیگری توسعه داد./تسنیم

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده